Les crestes són una barreja entre grimpar, escalar i fer ràpels on es necessiten uns coneixements de l’escalada. Progressar per crestes és sempre molt espectacular i on  posarem a prova el nostre equilibri anant pel fil de la muntanya sempre en total seguretat i assegurats en tot moment. Arribar a un cim per una cresta és sempre una forma molt al·legant de fer cim.

Aquí us proposem algunes crestes tan per iniciar-nos com per anar una mica més enllà.

L’escalada de via llarga és una disciplina que va més enllà de l’escalada en si. Es tracta d’itineraris de llarga durada on la nostre forma física i mental tindrà un paper important per poder gaudir de l’experiència.

De vies llargues en tenim de molts tipus, però la que us proposem aquí són vies de caire esportiu, o sigui equipades amb parabolts (via esportiva llarga)  o també vies llargues semi equipades, on haurem de protegir-nos afegint assegurances flotants, ja siguin friends, tascons o pitons… Les vies llargues aquí proposades solen tenir una durada d’entre 5 i 12 hores depenent de la via, dificultat, lloc, etc… Hem de pensar que a part de l’escalada hem de fer una aproximació a la via i un retorn.

Es tracta de la disciplina més practicada avui en dia. En la majoria d'ocasions es practica sobre vies curtes (fins a 40 metres normalment) però existeixen també rutes llargues (de inclús 1000m) d'escalada esportiva, on estaríem parlant de via llarga equipada.

En l'escalada esportiva, els punts d’assegurament estan instal·lats prèviament des de dalt, fent forats artificials a la roca amb el trepant (taladro) o similar. Posteriorment, es puja des de baix seguint la línia d’ancoratges fixes però utilitzant-los només per assegurar-nos i no per progressar (és a dir, sense penjar-nos-hi).

L’escalada és una forma d’evasió que ens porta a conéixer els racons més bonics del nostre món. Durant una escalada, la concentració és tant absoluta que no hi ha distracció possible és com estar meditant. En aquest esport, en el que no hi ha regles ni normes i l’únic adversari és la roca, l’habilitat tampoc importa, ja que, existeixen diferents graus de dificultat que permeten gaudir de la muntanya. Un cop anem progressant i millorant en l'escalada l'habilitat i la tècnica si que seran molt importants per assolir els objectius que un es proposi.

És una activitat esportiva derivada de l’alpinisme o esports de muntanya, que consisteix en pujar parets verticals amb l’objectiu de la recerca de la dificultat.

Si vols aprendre a escalar aquesta és la teva!!! A Guies Ama Dablam t'oferim la possibilitat d'aprendre molt més d'aquest esport que tant ens agrada.

El Pirineu és una de les millors destinacions per fer esports d'hivern a Espanya. A més de l'esquí i el surf de neu, el senderisme amb raquetes de neu és una activitat popular entre els amants de la natura i la muntanya. Les raquetes de neu són dispositius que es col·loquen a les botes per caminar sobre la neu i la superfície gelada.

Una de les millors coses de caminar amb raquetes de neu al Pirineu és la possibilitat d'explorar els paisatges nevats de manera única i diferent. La majoria dels passeigs amb raquetes de neu comencen a estacions d'esquí i segueixen per senders que travessen boscos de coníferes, rius congelats, llacs i muntanyes. Aquests paisatges nevats són impressionants, i la tranquil·litat i la bellesa de la natura a l'hivern és una experiència única.

El Parc Nacional d'Ordesa i Monte Perdido és un dels llocs més populars per fer senderisme amb raquetes de neu al Pirineu. El parc es troba al cor del Pirineu, i ofereix impressionants paisatges nevats que són perfectes per a les passejades amb raquetes de neu. A més, el parc és famós pels seus canons, com el Canó d'Añisclo, el Canó d'Ordesa i el Canó de Pineta, que es poden explorar amb raquetes de neu durant l'hivern.

Una altra destinació popular per fer senderisme amb raquetes de neu al Pirineu és la Vall de Benasc, que es troba a la part central dels Pirineus. La vall compta amb diverses rutes que són adequades per a principiants i experts, i ofereix vistes espectaculars dels cims de muntanya més alts dels Pirineus. A més, la vall és famosa pels seus bells pobles i la seva gastronomia, que és perfecta per recarregar energia després d´un dia de caminada amb raquetes de neu.

La Vall de Tena és una altra destinació popular per fer senderisme amb raquetes de neu al Pirineu. La zona es troba a la part occidental dels Pirineus, i compta amb diversos senders que són adequats per a principiants i experts. Els passeigs amb raquetes de neu a la Vall de Tena ofereixen impressionants vistes dels cims de muntanya més alts de la regió, com l'Aneto i el Monte Perdido.

Finalment, l'estació d'esquí de Formigal és una destinació popular per fer senderisme amb raquetes de neu al Pirineu. L'estació compta amb diversos senders que són adequats per a principiants i experts, i ofereix impressionants vistes dels cims de muntanya més alts dels Pirineus. A més, l'estació d'esquí compta amb una àmplia gamma de serveis, com ara botigues, restaurants i hotels, que són perfectes per als visitants que vulguin passar diversos dies a la muntanya.

En resum, el senderisme amb raquetes de neu és una activitat popular i emocionant al Pirineu, tant si és el Pirineu Aragonès com si és el Pirineu Català. La bellesa i la tranquil·litat dels paisatges que es viuen en una sortida amb raquetes de neu són incomparables. Organitza la teva sortida amb raquetes de neu de la mà de Guías Ama Dablam, guies certificats i acreditats. Poseu-vos en contacte amb nosaltres i us informarem de totes les opcions disponibles.

Open chat
1
Sol·licita informació de les activitats!!!
Solicita información de las actividades!!!
Ask for information about the activities!!!