Via Ferrada

Una via ferrada és una manera fàcil i senzilla de gaudir d’una paret. Consta d'unes escales i cables aferrats a la roca que ens donaran seguretat durant la progressió. També hi podem trobar ponts nepalins i tibetans, entre d’altres coses. És una bona manera de tenir un primer contacta en el món de l’altura.

Les vies ferrades es van iniciar durant de la I guerra mundial quan es van equipar passos verticals a les muntanyes de les Dolomites amb escales, cables, cadenes... per passar-hi les tropes. Ara aquelles instal·lacions que es van quedar a la muntanya, són aprofitades pels muntanyencs escaladors per practicar aquest esport, que barreja l’escalada i el trekking.

Al nostre país, la primera via ferrada, va ser instal·lada a la muntanya de Montserrat, la via Ferrada de la Teresina (ara tancada).

Graduació de les dificultats

L'alemany Eduard Hüsler va actualitzar les dificultats un una escala de 6 nivells de K1 (fàcil) a K6 (extremadament difícil). La lletra K fa referencia a la paraula alemanya de “Klettersteig” (via ferrada amb alemany).

K1 (fàcil)

K2 (poc difícil)

K3 (algu difícil)

K4 (difícil)

K5 (molt difícil)

K6 (extremadament difícil)

Guies Ama Dablam tenim preparades varies opcions per passar una bona estona i que tothom pugui gaudir de les vies ferrades amb total seguretat.

Open chat
1
Sol·licita informació de les activitats!!!
Solicita información de las actividades!!!
Ask for information about the activities!!!