Els millors barrancs de Catalunya

Descobreix quins són els millors barrancs de Catalunya. A Catalunya tenim la sort de tenir molts descens de barrancs, de diferents tipus. Cada barranc serà especial per una cosa o altre, però n'hi ha que destaquen per la seva quantitat de salts i tobogans, pels seus ràpels verticals i amb ambient, per les formacions del barranc o el color que es percep de l'aigua pel tipus de roca, o per exemple, per l'entorn on es troben.

Com més difícil no significa que sigui més bonic, hi ha barrancs d'iniciació que són preciosos.

La roca que forma l'engorjat: calcària, granit, conglomerat, gres,... ens proporciona característiques molt diferents en el barranc. L'entorn també hi juga un paper important; boscos o grans cingleres, caos de blocs,....

Els millors barrancs de Catalunya a criteri personal, són:
  • Barranc del Núria, a Queralbs (Ripollès). El barranc més "canyero" de Catalunya, el més divertit. Un barranc dividit en dos trams. El primer, un no parar de tobogans, salts, llançaderes,... i sempre ben engorjat. El segon tram, ja més obert, un seguit de ràpels i salts ens portaran en el ràpel o tobogan llençadora estrella, el "tobogan de la muerte". Molt recomanable. Ideal a l'estiu.
  • Barranc del Sant Aniol, a Sadernes (Garrotxa). Un barranc preciós en un entorn brutal com és l'Alta Garrotxa, això si, només apte pels amants de l'excursionisme i és que, per arribar tindrem 2h i mitja de caminada i 1h i mitja de retorn. Això si, cingleres, valls, escarpats,... Alta Garrotxa en estat pur. El barranc té una primera part més engorjada i després, s'obre de cop en un espectacular ràpel de 40m amb grans cingleres a davant. Aigües turqueses i formacions boniques, ràpels llargs i molts salts. Ideal primavera i principis d'estiu.
  • Barranc de les Canals o de les Comelles, a Sadernes (Garrotxa). Semblant al Sant Aniol però amb ràpels més curts. Excepte una gran diferència... i és que, trobar-lo amb aigua no és fàcil. Caldrà períodes de pluges abundants. Cal ser també, amants de l'excursionisme, i és que, l'aproximació i el retorn són com el del seu germà gran. Això si, en una altre direcció... ens semblarà que estem mig perduts al mig de l'Alta Garrotxa.. però no. El camí que farem era el concorregut camí dels habitants de l'Alta Garrotxa de la zona de Bassegoda, Ribelles, Hostal de la Muga... i és que, per anar a Mercat a Tortellà (el mercat més a prop que hi havia), el camí més ràpid i directa era el que farem a l'aproximació. Des de l'Hostal de la Muga tardaven 6 - 7h a arribar a mercat!!!! i hi anaven cada setmana.... Sembla impossible que estiguem parlant de fa només 40 anys... Així doncs, un barranc imprescindible quan porta aigua. Ideal a la primavera en períodes de pluges continuades.
  • Barranc de l'Infern, Sort (Pallars Sobirà). Barranc estrella del Pallars. Es caracteritza per la seva cova, on hi entrarem en un espectacular ràpel de 20m volat. Formacions, aigües de color turquesa,... un barranc que no es pot deixar escapar. Ideal primavera - estiu.
  • Barranc de Bòixols, Bòixols (Pallars Jussà). Bonic barranc engorjat, on trobarem varis salts i ràpels de fins a 15m. Un barranc ideal per a la iniciació però no menys interessant. En un entorn tranquil i bonic entre l'Alt Urgell i el Pallars Jussà. Ideal estiu.
  • Barranc del Viu de Llevata, Viu de Llevata (Alta Ribagorça). Un barranc engorjat amb boniques formacions, color d'aigua turquesa i varis salts. Un barranc molt bonic i fàcil en un entorn tranquil i relaxat com és el petit poble de Viu de Llevata. Caldrà evitar períodes de sequera. Ideal primavera i principis d'estiu.

També podeu seguir-nos a les nostres xarxes socials d'InstagramFacebookTwitter.

Open chat
1
Sol·licita informació de les activitats!!!
Solicita información de las actividades!!!
Ask for information about the activities!!!