Via Ferrada dels Patacons

Una via ferrada consisteix en una paret equipada amb escaletes per les que podrem anar progressant de forma més senzilla que si ho féssim escalant, i sempre, ancorats en un cable de vida.

Seria una combinació entre el senderisme i l’escalada; una forma senzilla d’escalar, però no menys interessant. Sortint de la base d’una paret i arribant al cim d’una forma elegant.

Aquests dies hem estat per la zona de Tarragona, a les muntanyes de Prades, gaudint de l’escalada esportiva a les magnífiques parets de Siurana, a la comarca del Priorat a Catalunya. Siurana és famós pels escaladors de tot el món per la quantitat i qualitat de les seves rutes d’escalada. Aprofitant que estàvem al costat de la comarca del Baix Camp, ens vam acostar a fer la VIA FERRADA DELS PATACONS, a l’Albiol. La Patacons és, sens dubte, una de les vies ferrades més boniques de Catalunya.

La via ferrada

Consta de 3 trams en els que trobarem parets verticals, passos horitzontals sobre el buit, amb una sensació d’alçada espectacular, 4 ponts nepalins i dos ràpels. Tota la via ferrada sobre les magnífiques cingleres de calcari de les Muntanyes de Prades i amb unes vistes espectaculars a la vall i és que, el desnivell, de la vall a les muntanyes és sorprenent.

15 min d’accés, 2h de recorregut en els quals recorrem els 480m equipats i 90m de desnivell positiu, i 25min de retorn. Una via ferrada perfecte per gaudir un matí assolellat de tardor, hivern o primavera i és que la seva orientació sud fa que la temperatura sigui molt agradable.

Segueix-nos a les nostres xarxes socials d'Instagram, Facebook, Twitter.

Open chat
1
Sol·licita informació de les activitats!!!
Solicita información de las actividades!!!
Ask for information about the activities!!!